Ilvesretket

Ilveksen jäljillä

Ainutlaatuiset ”Ilveksen jäljillä” -metsäretket, 1995 alkaen

”Ilveksen jäljillä” retki suuntautuu metsään joka on osa ilveksen elinpiiriä. Retkellä kuulet ilveskissojen käyttäytymisestä, kuvien kera. Mitä lähes kolmen vuosikymmenen symbioosi on käyttäytymiskokeiden, yksilö-, yhteisö- sekä maastoseurannan myötä avannut, ilveksen elämästä? Millainen haju- ja värimaailma Ilveksellä on? Entä yhteisön sisäinen vuorovaikutus – kuinka se muodostuu ja onko sitä ilveksen elämässä? Miten ilves kommunikoi lajitovereiden kanssa? Mitkä muuttujat voivat vaikuttaa ilveksen olevaisuuden tilaan? Häntä – silmät – korvat, viestintää ja tiedon keräämistä. Entä mitkä lajit ovat ilveksen ravintoa? Nämä ja paljon muuta, avautuvat ilvesretken aikana. Voit myös kysyä jos jokin tietty asia ilveksen elämästä kiinnostaa sinua. Eli, luvassa monimuotoisia paloja siitä, mistä ja miten ilveksen elämä ja käyttäytyminen rakentuu.

Huom! Mukaan retkelle kannattaa ottaa omat eväät, vettä, metsään sopivat jalkineet, säätilan mukaiset asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta. Kävelymatkaa retkellä tulee noin 4 km. Kuljemme metsäpolkua suurimman osan matkasta (pieni osa kevyenliikenteen väylää). Reitillä yksi pitempi nousuosuus n. 10 min. Retki soveltuu normaalikuntoiselle hyvin.

Tilaa retki omalle ryhmälle. Sopii tyhy -päiviin, työporukalle, kaveriporukalle, perheelle. Avoimet yleisöretket kesäisin touko-elokuussa.

Lisätiedot: 041 313 0525 – Ilveskeskus – Jussi


Ilvespolku

Ilvespolku on kahdellatoista kysymystaululla eri paikkaan rakentuva ”luontopolku”, jossa ilveksen elämää lähestytään rastitauluissa olevien kysymysten kautta. Toimii yksin mutta sopii myös yhdistettynä tarinankerrontaan tai ilvesesitelmään.

Polun voi koota metsään, puistoon, pihaan ja se toimii jopa sisällä.

Lisätiedot: 041 313 0525 – Ilveskeskus – Jussi