”Ilveksen jäljillä” metsäretket

Ainutlaatuiset ilvesretket vuodesta 1995 alkaen

”Ilveksen jäljillä” retki suuntautuu metsään, joka on osa ilveksen elinpiiriä. Ensimmäiset ilvesretket toteutin vuonna 1995, Korpilahden Vaaruvuoressa. Sittemmin retket suuntautuivat Laukaan kunnan alueelle sekä myöhemmin Jyväskylän kaupungin omistaman, Jääskelän tilan metsiin. Viime vuodet kohteena on ollut Jyväskylän Vaajakoskella sijaitseva ls-metsä.

Käyttäytymistä ja ilveskissojen elämää

Retkellä kerron ilveskissojen käyttäytymisestä mitä lähes kolmen vuosikymmenen symbioosi on käyttäytymiskokeiden, yksilö-, yhteisö- sekä maastoseurannan myötä avannut, ilveksen elämästä? Millainen haju- ja värimaailma Ilveksellä on? Entä yhteisön sisäinen vuorovaikutus – kuinka se muodostuu ja onko sitä ilveksen elämässä? Miten ilves kommunikoi lajitovereiden kanssa? Mitkä muuttujat voivat vaikuttaa ilveksen olevaisuuden tilaan? Häntä – silmät – korvat, viestintää ja tiedon keräämistä. Entä mitkä lajit ovat ilveksen ravintoa? Nämä ja paljon muuta, avautuvat ilvesretken aikana. Voit myös kysyä jos jokin tietty asia ilveksen elämästä kiinnostaa sinua. Eli, luvassa monimuotoisia paloja siitä, mistä ja miten ilveksen elämä ja käyttäytyminen rakentuu.

Huom! Retki suuntautuu ls-alueelle. Kohteessa ei ole virallista tulipaikkaa, eli nuotion teko ei ole tässä retkikohteessa mahdollista! Mukaan kannattaakin ottaa omat eväät, termoskahvit/teet tai retkikeitin, jolla sumpit voi keittää, lisäksi juomavettä, metsään sopivat jalkineet, säätilan mukaiset asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta. Retkiä tehdään toukokuun alun ja elokuun puolivälin, välisenä aikana!Kerää ryhmä tai osallistu avoimelle retkelle

Retket sopivat tyhy -päiviin, työporukalle, kaveriporukalle, harrasteporukalle, perheelle, yhdistyksille sekä kaikille jotka ovat kiinnostuneet ilveksen käyttäytymisestä ja luontoretkestä ilvesten kotimetsään. Ilvestapahtumat -sivulta löydät avoimet yleisöretket, joihin ilmoittautua yksi, kaksin tai kolmisin. Retken kesto n. 2 h. ja kävelymatka noin 4 – 5,5 km. reittivalinnasta riippuen. Retki toteutetaan Vaajakoskella (sopimuksen mukaan myös muissa paikoissa).

Lisätiedot ja tilaukset

041 313 0525 – Ilveskeskus – Jussi

Pokkarikameralla otettu kuva ilveskissasta 1990 -luvun puolivälissä.