Metsäretket ilvesteemalla

”Ilveksen jäljillä”

Ilveksen jäljillä – Ainutlaatuiset ilvesretket vuodesta 1995 alkaen

”Ilveksen jäljillä” retki suuntautuu metsään joka on osa ilveksen elinpiiriä. Retkellä kerron ilveskissojen käyttäytymisestä, kuvien kera. Mitä lähes kolmen vuosikymmenen symbioosi on käyttäytymiskokeiden, yksilö-, yhteisö- sekä maastoseurannan myötä avannut, ilveksen elämästä? Millainen haju- ja värimaailma Ilveksellä on? Entä yhteisön sisäinen vuorovaikutus – kuinka se muodostuu ja onko sitä ilveksen elämässä? Miten ilves kommunikoi lajitovereiden kanssa? Mitkä muuttujat voivat vaikuttaa ilveksen olevaisuuden tilaan? Häntä – silmät – korvat, viestintää ja tiedon keräämistä. Entä mitkä lajit ovat ilveksen ravintoa? Nämä ja paljon muuta, avautuvat ilvesretken aikana. Voit myös kysyä jos jokin tietty asia ilveksen elämästä kiinnostaa sinua. Eli, luvassa monimuotoisia paloja siitä, mistä ja miten ilveksen elämä ja käyttäytyminen rakentuu. Mutta vaikka monia ilveksen käyttäytymisen osa-alueita retkellä lähestymmekin, niin iso osa ilveksen elämästä hävinnee salaperäisen kissaeläimen matkassa, teille tietämättömille! Emme ihmisinä voi muuta kuin jäädä ihmettelemään, kuinka upea on Suomen villi luonto, kuinka upeita ovat sen eläimet, kasvit, puut. Saamme olla kiitollisia, että meillä on villi luonto. ”Pidetään villi luonto elossa – yhdessä!”

Huom! Retki suuntautuu ls-alueelle. Kohteessa ei ole virallista tulipaikkaa, eli nuotion teko ei ole tässä retkikohteessa mahdollista! Mukaan kannattaakin ottaa omat eväät, termoskahvit/teet tai retkikeitin jolla sumpit voi keittää, lisäksi juomavettä, metsään sopivat jalkineet, säätilan mukaiset asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta.

Kenelle?

Retket sopivat tyhy -päiviin, työporukalle, kaveriporukalle, harrasteporukalle, perheelle, yhdistyksille sekä kaikille jotka ovat kiinnostuneet ilveksen käyttäytymisestä ja luontoretkestä ilvesten kotimetsään. Retken kesto 2 h. ja kävelymatka noin 4 km. Retki toteutetaan Vaajakoskella.

Lisätiedot ja retkitilaukset

041 313 0525 – Ilveskeskus – Jussi

Pokkarikameralla nappasin ilveskissasta kuvan -90 luvun puolivälissä.