Villin luonnon rytmit

Villin luonnon rytmit – kuin kaikuja ilvesten metsästä

Villin luonnon rytmien musiikillinen innoitus kumpuaa niistä tuhansista ja taas tuhansista tunneista sekä yli 25 -vuodesta jotka olen saanut kulkea ilvesten jäljillä. Äänikudoksiin vivahteita tuovat myös ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus ja villin luonnon monimuotoisuus sekä muuttuminen – metamorfoosi.

Villin luonnon rytmit on Ilveskeskuksen voittoa tavoittelematonta musiikkitoimintaa villin luonnon puolesta. Jo yli neljännevuosisadan kestänyt symbioosini ilvesten kanssa on avannut hienojen kokemusten lisäksi myös musiikilliset sekä runolliset purot itsessäni. Joskus 2000-luvun alkuvuosina pohdiskelin ilvesten kotimetsän kannolla istuessani, kuinka voisin ilvestarinoiden lisäksi jakaa ilvespolkuni varrella tapahtuneita kohtaamisia, kosketuksia sekä kokemuksia musiikin kautta kuulijoille. Vuosia tämä pohdiskeluni jälkeen palaset alkoivat loksahdella kohdalleen ja soittoni muuttua ensin ”Maan rytmit” ja siitä hiljalleen ”Villin luonnon rytmit” ilmentymäksi – yhden ilvesmiehen ”bändiksi”.

Ilveskeskuksen toiminnassa musiikilliset äänimaisemat, runolliset ajatelmat sekä tarinankerronta ovat olleet mukana jo 12-vuoden ajan. Ja yhä edelleen ilveskissat innoittavat minua tarttumaan gongmallettiin, soettopulikkaa tai termiittisoittimeen. Vuosien varrella soittimeni ovat kehränneet useissa luontotapahtumissa metsän keskellä, kouluissa, päiväkeskuksissa, Kaustinen Folk Music festareilla, Jyväskylän Kesä festareilla ja taideapteekissa, messuilla, synttäreillä, hääjuhlissa, pikkujouluissa ja ihan oikeissa kissanristiäisissä 🙂 mutta myös monissa muissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kesäisin kiertelen myös eri puolilla Suomea turuilla, toreilla ja aitovierillä katusoiton merkeissä. Ja matka jatkuu…

Termiittisoitin esitykset

”Kaikuja ilvesten metsästä” esityksessä kehrää matalataajuinen aito termiittisoitin. Esityksessä monimuotoiset äänikudokset sekä rytmit kuljettavat kuulijat symboolisesti sadunhohtoisiin sammalikkoihin, kuusen juurelle, ilvesten kotimetsään. Mukana myös erilaisia percussioita. Esityksen pituus alkaen 15 min. sisältää lyhyen esittelyn termiittisoittimesta. Villin luonnon rytmeihin voidaan sisällyttää sopimuksen mukaan myös runollisia ajatelmia ilveksistä ja villistä luonnosta.

Esityksen hinta: osallistujilta tai tilaajalta vapaaehtoinen lahjoitus Suomen luonnolle + mahd. matkakulut

Lisätiedot: Ilveskeskus – 0440 883 233 tai ilveskeskus.fi(ät)gmail.com