Kaikuja ilvesten metsästä -tarinat


Ilvestarinoita neljällä vuosikymmenellä

Ensimmäiset ilvestarinat kerroin vuonna 1995, Korpilahden Vaarunvuorella, tilauskeikkana. Tuo ensimmäinen tarinakeikkani, kesti vain 10 min, sillä tarina-aineksia ei silloin juurikaan ollut. Myöhemmin, samoilla marikoilla, seurailin ilveskissan liikkeitä, useana talvena. Tänäpäivänä aiheita ilvestarinoihin on, ja tarinaesityksiä on kertynyt jo mittava määrä. Esitysten pituus on myös kasvanut ja sisältöön olen liittänyt, tarinoiden monimuotoisuuutta lisääviä osia, joista alempana lisää.

Kaikuja ilvesten metsästä -tarinat

”Kaikuja ilvesten metsästä” -tarinat, kuljettavat kuulijoita ilvesten kotimetsään, kuusen juurelle sadunhohtoisiin sammalikoihin sekä erilaisiin koetilanteiden vuorovaikutuksiin. Raotan tarinoissa ilvesten persoonallisuuden sekä temperamentin edessä olevaa verhoa. Verhoa, jota vain harvat ovat avanneet monimuotoisesti. Lähestymme tarinoissa myös ilvesten kekseliäisyyden ja oppimisen kiehtovaan ja yllättävää ”maailmaan”, unohtamatta ”kepposia”, joita ilvesyksilöt ovat minulle, tällä kolmen vuosikymmenen matkalla tehneet.

Stand up:ia ilveskissoista, äänimaisemaa, runoja, ilvesten pulinaa, kuvia

Tarinoita eteenpäin siivittävät myös ilveskomiikka, didjeribonen äänimaisema sekä rytmit, ilvesten omat ”puheet ja pulinat”, ilveskissojen kuvat ja ilvesrunot. Kaikki tarinat pohjaavat todellisiin, tapahtuneisiin tilanteisiin, ilvesten kanssa.

Kivellä jossa soittelen didge:llä, ilves kävi taannoin havannoimassa ympäristöä

Kissanristäisistä – festareille, yli 1500 esityksen kokemuksella

Tarinat ovat kierrelleet vuosien saatossa festareilla, messuilla, puistoissa, kouluissa, päiväkeskuksissa, hoitolaitoksissa, päiväkodeissa, synttäreillä, pikkujouluissa, oikeissa kissan ristiäisissä sekä tietenkin mehtässä ja kodassa, nuotion äärellä.

Tilaa Tarina-ilves esitys tapahtumaan, festareille tai metsään nuotiolle

Tilaa ilvestarinat tapahtumaan, juhliin, messuille, festareille, kodalle nuotion ympärille – sinne mihin ilvekset ovat tervetulleita. Tilaamalla esityksen ja vapaaehtoisella lahjoituksella, autat Suomen luonnon monimuotoisuutta ja ilveskissoja, ”Ilves 30v.” keräyksen kautta. Kouluille tarinaesitys on maksuton. Huom! tarinat eivät ole käyttäytymiseen syventyviä esitelmiä, vaikka ilveskissojen ”asioita”, laajasti tarinoissa sivuan. Jos syvällisempi ”kaivautuminen” ilveksen persoonallisuuteen ja stressimuuttujiin kiinnostaa, niin siihen paremmin vastaa, ”Ilves muuttuneessa ympäristössä” -esitelmä.

Tarina-esityksen pituus vaihtelee tarinoiden määrästä sekä sisällön laajudesta riippuen, 45min – 90min. Kesto sovitaan tilaajan kanssa.

Lisätiedot ja tilaukset: Ilveskeskus 041 313 0525 – Jussi, ilvestarinoiden kertoja