Ilvesgongien heimo – Lynx Gong Tribe

Rentouttavaa kehräystä ilvesgongeilla – Relaxing Spinning with Lynx Gongs

Ainutlaatuiset ilvesgongit ovat vuosien saatossa kehränneet mm. Kaustinen Folk Music ja Jyväskylän Kesä festareilla, monissa luontotapahtumissa, rentoutus ja meditaatio-illoissa, messuilla sekä yksityistilaisuuksissa. Ja matka jatkuu…

Lynx gongs are spinning e.g. Kaustinen Folk Music Festival and Jyväskylä Summer Festival, many nature events, relaxation and meditation evenings, fairs and private events. And the journey continues…

Lynx Gong Tribe:

  • Northern Lynx – WOM Gongs / Italy
  • Lynx Cat – Steve Hubback / Netherlands
  • Lynx Purring – Art Gongs / Great Britain

Meditaatio – Meditation

”Lynx Gong Tribe Meditation” ei tähtää mielen tyhjentämiseen mutta ei myöskään ajattelun lopettamiseen. Tämä meditaatio on mielen täyttämistä – ilvesgongien äänimaisemalla. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta meditaatiosta. Toteutetaan osallistujien istuessa tuoleilla. Meditaation kesto 30 min.

“Lynx Gong Tribe Meditation” is not meant to clear the mind neither is it to stop thinking. This meditation is the filling of the mind with the soundscape of lynx gongs. You do not need previous experience in meditation. Meditation length 30 min.

”Rauhattomuus ei asu toreilla – eikä rauha korpien kätköissä”jr


Northern Lynx – Pohjoinen Ilves

”Gongi ja sen tarina ovat syntyneet itselläni olevasta jo vuosikymmeniä kestäneestä ajatuksesta – kaiken elämän itseisarvosta. Kun aika oli kypsä ja sain siirrettyä ajatelmani paperille sekä lähetettyäni luonnoskuvan hyvälle ystävälleni italiaan, sulautti hän ajatukseni teräkseen. Prosessin lopputuloksena syntyi, ”Northern Lynx – Pohjoinen Ilves” -gongi.

Gongin valmistusaine on RST 304 (ruostumatonteräs). Kooltaan gongi on 32” eli n. 80 cm. Gongissa oleva kuva kertoo korkealla mäellä istuvasta ilveksestä ja ilveksen lähettämästä viestistä sekä siitä syntyvien ääniaaltojen (kaikujen) etenemisestä, aamuyön usvaisessa, vielä hämärässä metsässä. Ilvesgongin kehrätessä yö pimeys väistyy – tähtien siirtyessä näkymättömiin – auringon noustessa idästä. Auringonnousu tuo uuden päivän ja uusi päivä tuo uuden mahdollisuuden – se tuo mukanaan selkeän ja täyden luottamuksen siihen, että elämä kantaa. Uusi päivä on myös puhdas, sitä gongissa kuvaa ilveksen kiiltävä turkki. Auringonnousu on elämää uudistavaa voimaaja juuri siinä, on elämän mahdollisuus – itseisarvo. Gongissa oleva ilves katsoo taakseen – kohti auringonnousua. Tämä muistuttaa siitä, että elämässä on joskus hyvä katsoa myös taakseen ja tiedostaa, että aurinko voi nousta myös vanhoista elämänkokemuksista.

Ilvesgongi kaiut kutsuvat kaiken elämän itseisarvoon – sinun ja minun, meidän ja villin luonnon. Tämä on pohjoisen ilveksen tarina.”

Kuvassa ”Northern Lynx” gong


Rentoutus – Relaxation

”Lynx Gong Tribe Relaxation” on rentoutus jossa ilvesgongien syväluotaava kehräys ja monimuotoiset äänikudokset kuljettavat osallistujat valvetilasta unen rajamaille – rentoutuneeseen olotilaan. Mukana myös aito termiittisoitin sekä erilaisia percussioita. Rentoutuksen ajan osallistujat huilaavat patjalla lattialla peiton alla (oma peitto, alusta ja tyyny mukaan). Ilveksen kehräyksen kesto 45-60 min.- sopimuksen mukaan. Ps. Tämä rentoutus myös yksilöllisenä rentoutuksena Vaajakoskella – Jyväskylässä.


Lisätiedot ja varaukset

Ilveskeskus on voittoa tavoittelematon järjestö ja kaikki esityksillä kerätyt varat menevät matkakuluilla (jos tulee matkakuluja) vähennettynä luonnon monimuotoisuudelle, Suomen WWF:n kautta. Myös sinä voit lahjoittaa Suomen luonnolle vaikka et tilaisi äänimaisemaa tapahtumaasi.

Lisätiedot: Ilveskeskus 0440 883 233 / Jussi tai ilveskeskus.fi(at)gmail.com