Ilvesretket

Ainutlaatuiset ilvesretket ryhmille

Ilveskeskuksen luontoretket sopivat ryhmille (perhe, työporukka, tyhy -päivät, kaveriporukka, tapahtumiin ohjelmaksi.) jotka haluavat kokea metsäretken ilvesteemalla. Ilvesretket ovat olleet osa ilveskeskuksen toimintaa jo vuodesta 1995 lähtien. Retket toteutetaan Vaajakoskella, Jyväskylässä.


”Ilveksen kotimetsässä” on pienryhmälle max. 6 hlöä. tarkoitettu retki ilvesten metsään. Valitettavasti en voi luvata livekohtaamista ilveksen kanssa. Mutta retkellä kertoilen ilveksen elämästä ja käyttäytymisestä kuvien kera. Reagoiko ilves väreihin ja/tai hajuihin? Entä yllättävät tilanteet, miten ilves reagoi niihin? Onko ilves vaarallinen ihmiselle entä koiralle tai kesykissalle? Miten ilvekset viestittävät yhteisössä tai kauempana olevalle lajikumppanille? Millä mennään – hajulla, kuulolla vai näöllä? Vastauksia näihin ja paljon muuhun saat ainutlaatuisella ilvesretkellä, jonka oppaalla on jo 27 vuoden symbioosi ilvesten kanssa. Ja jos sinulla on jokin ilveksen käyttäytymiseen liittyvä kysymys, niin kysymyksiin on toki mahdollisuus myös.


”Aistit kuin ilveksellä” Retken tehtävät avaavat aisteja ja herättelevät omaa luontosuhdetta, terävöittäen aistit ilvesmäisen herkäksi. Koe ”Aistit kuin ilveksellä” -retkellä erilainen tapa lähestyä luonto ja sen monimuotoisuutta. Ryhmäkoko max 6 hlöä. Retki suuntaa samaan paikkaan kuin Ilveksen kotimetsässä retki.


Retkien hinta: vapaaehtoinen lahjoitus Suomen luonnolle (suoraan WWF:n tilille)

Huom! Mukaan kannattaa ottaa eväät, vettä, metsään sopivat jalkineet, säätilan mukaiset asusteet ja istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta.

Kysy lisää: 041 313 0525 – Ilveskeskus