”Kaikuja ilvesten metsästä”

Tarinoita – Äänikudoksia – Runoja – Ilveskuvia

”Ilvestarinoita jo neljällä vuosikymmenellä”

”Yön hiljainen kulkija vain, erämaiden äänetön olla hän sai. Kuun valossa kulkija yksinäinen, saapui paikalle, hiljaa vaeltaen…” jr

Taannoin, kun minulle avautui ilvesten suosiollisella avustuksella mahdollisuus lähteä matkalle tarinoiden monimuotoiseen maailmaan, en hetkeäkään miettinyt, sillä tarinat ja niiden kuuleminen sekä kertominen, ovat kiehtovaa. ”Kaikuja ilvesten metsästä” -esitys kumpuaa siltä aikajanalta, jonka olen saanut ilveskissojen kanssa kulkea ja olla. Milloin kylki kyljessä kiinni, milloin muulla tavoin, ilvesten tarinaa turuille, toreille ja aitovierille, kuljettaen.

Kun vuonna 1994 toukokuussa lähdin astelemaan ”ilvespolkua”, en silloin aavistanut polun pituutta. Tänä päivänä voin kuitenkin jo nähdä, että tästä matkasta on rakentunut elämänmittainen kokemus, oppimisenpolku ja mahtava, jokaiseen päivään vaikuttava ystävyys, ilveskissojen kanssa. Näitä tuntoja, kokemuksia sekä kohtaamisia puen tarinoiksi, ”Kaikuja ilvesten metsästä” esitykseen. Lähde mukaan – palan matkaa! Lähde sadunhohtoisiin sammalikkoihin, kuusen juurelle – villin luonnon rytmeissä – ilvesten kotimetsään!

Lähes 2 000 esitystä ilveskissoista – vuodesta 1995 alkaen

Vuosien saatossa tarinat ovat kohdanneet kuulijoiden kokemus- ja tunnemaailmaa eri muotoisena mm. Kaustinen Folk Music ja Jyväskylän Kesä festareilla, Luonto festareilla, kouluissa, synttäreissä, messuilla, suurissa ja pienissä tapahtumissa, oikeissa kissanristiäisissä, metsässä – kodassa nuotion ympärillä, häissä sekä katusoiton merkeissä Helsingistä – Rovaniemelle.

Kaikkinensa erilaisia ilvesesityksiä vuodesta 1995 lähtien, on kertynyt jo lähes 2 000. Ja, eikä siinä kaikki! Koska matka jatkuu, jatkuu, jatkuu… sillä ikiaikojen ystävyys on sitä, että ystävää ei jätetä ja yhdessä mennään – loppuun asti – kylki kyljessä – toiseen luottaen. Kunnes, sammalmättäälle laskeudumme – ikiaikojen uneen – vieri vieressä.

terveisin: Jussi, ilvesten ihminen, tarinankertoja


Kaikuja ilvesten metsästä

”Monimuotoisia tarinoita ikiaikojen ystävyydestä, symbioosista, syvästä luottamuksesta ja metamorfoosista”

”Kaikuja ilvesten metsästä” – tarinankerronta sisältää ainutlaatuisia tarinoita ilvesten elämästä sekä käyttäytymisestä mutta myös ilveskissojen ja ilvesten ihmisen symbioosista. Nämä ovat tarinoita ikiaikojen ystävyydestä – metamorfoosista – symbioosista ja luottamuksesta – tarinoita ilvesten vaikutuksesta valintoihin, tarinoita ilveskuvien, -runojen ja villin luonnon rytmien monimuotoisessa sekä vaihtelevassa symbioosissa. Äänimaisemaa tarinoihin rakentelen erilaisilla percussioilla.

Tarinoita kissanristiäisiin, nuotiolle, tapahtumiin ja urbaaniin ympäristöön

Tarinat sopivat metsään nuotiolle, kodalle ja laavulle mutta myös urbaaniin ympäristöön erilaisiin tapahtumiin, messuille, juhliin, kouluille sekä oikeisiin kissanristiäisiin. Esityksen pituus 45-90min, sovitaan tilaajan kanssa.Kustannukset tilaajalle

Esityksen tuotto 100€ menee lyhentämättömänä Suomen luonnon hyväksi WWF:n kautta, lisäksi retkikulut julkisella vempeleellä, Jyväskylästä.

Esityksen tilaus sekä lisätiedot: Ilveskeskus 041 313 0525 – Jussi

Soittimia Ilveskeskuksen esityksiin ovat tehneet ja lahjoittaneet:

  • Ilvesdidgeridoo: Didgeridoo Kota – Rovaniemi
  • Ilvesrumpu: Rumpu-Ukko – Tanhua

Kiitos Sari (Rumpu-Ukko) ja Martin (Didgeridoo kota)