Ilvestapahtuma kalenteri

Ilvestapahtumat ja -retket

Ainutlaatuiset vuonna 1995 alkaneet ilvesretket kokeneen ilvesoppaan seurassa. Retket toteutetaan turvallisesti vallitsevien rajoitusten ja ohjeiden mukaan. Ryhmäkoon ollessa pieni onnistuu välimatkojen pito hyvin. Retken osallistuja määrä on 2-6. hlöä. Retket toteutetaan Vaajakoskella, Jyväskylässä. Kaikille retkille on ennakkoilmoittautuminen!

Voit myös halutessasi varata ryhmälle tai perheelle ”yksityisretken” teille sopivana päivänä touko-elokuu välisenä aikana.

TOUKOKUU

La. 15.05. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

La. 22.05. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

KESÄKUU

La. 05.06. klo. 13.00Maailman ympäristöpäivän retki – ”Ilveksen kotimetsässä”

La. 19.06. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

”Ilveksen kotimetsässä” on pienryhmälle max. 6 hlöä. tarkoitettu retki ilvesten metsään. Valitettavasti en voi luvata livekohtaamista ilveksen kanssa. Mutta retkellä kertoilen ilveksen elämästä ja käyttäytymisestä kuvien kera. Reagoiko ilves väreihin ja/tai hajuihin? Entä yllättävät tilanteet, miten ilves reagoi niihin? Onko ilves vaarallinen ihmiselle entä koiralle tai kesykissalle? Miten ilvekset viestittävät yhteisössä tai kauempana olevalle lajikumppanille? Millä mennään – hajulla, kuulolla vai näöllä? Vastauksia näihin ja paljon muuhun saat ainutlaatuisella ilvesretkellä, jonka oppaalla on jo 27 vuoden symbioosi ilvesten kanssa. Ja jos sinulla on jokin ilveksen käyttäytymiseen liittyvä kysymys, niin kysymyksiin on toki mahdollisuus myös.

Retken kesto n. 2 h. Huom! Maasto on suurelta osin helppoa ja tasaista polkua ja tietä yhdellä 10min. – n. 300m pitkällä keskiraskaalla polkunousulla! Kävelymatkaa retkellä tulee max. 4 km. Lähtöpaikka: Wanhan Woimalan p-alue, Konttisentie, Vaajakoski. Säävaraus: retkeä ei toteuteta jatkuvan sateen vallitessa. Retkelle ilmoittautuneille ilmoitan tekstiviestillä peruuntumisesta!

Varusteet

Mukaan kannattaa ottaa eväät, vettä, metsään sopivat säätilan mukaiset jalkineet ja asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta.

Ennakkoilmoittautumiset 041 313 0525 jolloin saat tarkemmat ohjeet. Retki on osallistujille maksuton mutta halutessasi voi lahjoittaa varoja Suomen luonnolle (tiedot saat retkellä). Retki toteutetaan jos on kaksi (2) lähtijää.


HEINÄKUU.

Tiistaina 6.7. – 13.7. – 20.7. – 27.7. Ilveksen kotimetsässä -retket

Ti. 6.7.klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

Ti. 13.7.klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

TI. 20.7. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

Ti. 27.7. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

Torstaina 15.7 Aistit kuin ilveksellä

Torstai 15.7. klo 13 – 15. ”Aistit kuin ilveksellä” Retken tehtävät avaavat aisteja ja herättelevät omaa luontosuhdetta, terävöittäen aistit ilvesmäisen herkäksi. Tehtävät tehdään turvallisesti ja itsenäisesti toimien (ryhmätehtäviä retkellä ei koronan vuoksi ole). Koe ”Aistit kuin ilveksellä” -retkellä erilainen tapa lähestyä luonto ja sen monimuotoisuutta. Mukaan eväät, retkivaatetus ja avoin olevaisuus. Ryhmäkoko max 6 hlöä. Retki suuntaa samaan paikkaan kuin Ilveksen kotimetsässä retki.


ELOKUU

Vaajakosken kohinoiden ilvesretket 5 ja 8 pvä.

5.8. klo. 18.00 ”Ilveksen jäljillä” luontoretki

8.8. klo. 12.00 ”Ilveksen jäljillä” luontoretki. Retki on samalla kansainvälisen kissapäivän -retki.

La. 14.8. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella.

La. 28.8. klo. 13.00. – ”Ilveksen kotimetsässä”, Suomen luonnonpäivän ilvesretki Vaajakoskella.


Retket ovat Ilveskeskuksen ”Ilves tuttuksi” -toimintaa ja siksi osallistujille ilmaisia. Halutessasi voit kuitenkin lahjoittaa varoja Suomen luonnon puolesta tehtävään työhön esim. Ilveskeskuksen keräyksen kautta (WWF)

Ilmoittautumiset retkille ja lisätiedot: Ilveskeskus 041 313 0525