Ilvestapahtuma kalenteri

Ilvestapahtumat

Ainutlaatuiset vuonna 1995 alkaneet ilvesretket kokeneen ilvesoppaan seurassa. Retket toteutetaan turvallisesti vallitsevien rajoitusten ja ohjeiden mukaan. Ryhmäkoon ollessa pieni onnistuu välimatkojen pito hyvin. Retken osallistuja määrä on max. 6. hlöä. Retket toteutetaan Vaajakoskella, Jyväskylässä. Kaikille retkille on ennakkoilmoittautuminen!

Voit myös halutessasi varata ryhmälle tai perheelle ”yksityisretken” teille sopivana päivänä touko-elokuu välisenä aikana.

Toukokuu

La. 15.5 ja 22.5. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

”Ilveksen kotimetsässä” on pienryhmälle max. 6 hlöä. tarkoitettu retki ilvesten metsään. Valitettavasti en voi luvata livekohtaamista ilveksen kanssa. Mutta kertoilen retkellä ilveksen elämästä ja käyttäytymisestä kuvien kera. Reagoiko ilves väreihin ja/tai hajuihin? Entä yllättävät tilanteet, miten ilves reagoi niihin? Onko ilves vaarallinen ihmiselle entä koiralle tai kesykissalle? Miten ilvekset viestittävät yhteisössä tai kauempana olevalle lajikumppanille? Millä mennään – hajulla, kuulolla vai näöllä? Vastauksia näihin ja paljon muuhun saat ainutlaatuisella ilvesretkellä, jonka oppaalla on jo 27 vuoden symbioosi ilvesten kanssa.

Retken kesto n. 2 h. Huom! Maasto on suurelta osin helppoa ja tasaista polkua ja tietä yhdellä 10min. – n. 300m pitkällä keskiraskaalla polkunousulla! Kävelymatkaa retkellä tulee max. 4 km. Lähtöpaikka: Wanhan Woimalan p-alue, Konttisentie, Vaajakoski. Säävaraus: retkeä ei toteuteta jatkuvan sateen vallitessa. Retkelle ilmoittautuneille ilmoitan tekstiviestillä peruuntumisesta!

Varusteet

Mukaan kannattaa ottaa eväät, vettä, metsään sopivat säätilan mukaiset jalkineet ja asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta.

Ennakkoilmoittautumiset 041 313 0525 jolloin saat tarkemmat ohjeet. Retki on osallistujille maksuton mutta halutessasi voi lahjoittaa varoja Suomen luonnolle (tiedot saat retkellä). Retki toteutetaan jos on kaksi (2) lähtijää.


Kesäkuu

La. 19.6. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella


Heinäkuu

Heinäkuussa retkiä neljänä tiistaina.

Ti. 6.7, 13.7, 20.7 ja 27.7. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella


Elokuu

5-6.8. Kaksi ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretkeä. Tarkemmat lähtöajat tulevan myöhemmin

La. 14.8. klo. 13.00 – ”Ilveksen kotimetsässä” luontoretki Vaajakoskella

La. 28.8. klo. 13.00. – ”Ilveksen kotimetsässä”, Suomen luonnonpäivän ilvesretki Vaajakoskella


Retket ovat Ilveskeskuksen ”Ilves tuttuksi” -toimintaa ja siksi osallistujille ilmaisia. Halutessasi voit kuitenkin lahjoittaa varoja Suomen luonnon puolesta tehtävään työhön esim. Ilveskeskuksen keräyksen kautta (WWF)

Ilmoittautumiset retkille ja lisätiedot: Ilveskeskus 041 313 0525