Lynx Gong ja Didge Ilves

 VILLIN LUONNON KAIKUJA

Lynx Gong äänimaisemat – Didge Ilves performanssit

”Lynx Gong” – äänimaisemat sekä ”Didge Ilves” – performanssit sopivat ohjelmaksi erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Musiikillinen innoitus, äänikudokset ja rytmit kumpuavat villistä luonnosta, ihmisen ja luonnon symbioosista, Suomen luonnon monimuotoisuudesta sekä muuttumisesta – metamorfoosista.

”Lynx Gong” nimi tulee Suomen metsien ainoan villin kissaeläimen (Lynx lynx) tieteellisestä nimestä ja (Gong) soittimesta. Ohjelmissa kehräävät ainutlaatuiset ilvesgongit – ”Lynx Art Gong” Ø 84 cm, (kuvassa alla) sekä ”Lynx Cat Gong” 55×65 cm. Syväluotaavia rytmejä sekä monimuotoisuutta äänikudoksiin lisäävät 2 x Ø 92cm ”Symphonic Gong” sekä Ø 80 cm. ”Wind Gong”. Gongien mukana soivat myös suomalaisesta puusta tehty ja/tai termiittien kovertama didjeridu, zenko ja erilaiset percussiot. Soittimet sekä niiden määrä voivat vaihdella ohjelman pituuden ja sisällön mukaan. Kaikki mukana olevat soittimet soivat akustisesti. Äänikudokset ovat kehränneet luonnon monimuotoisuuden puolesta turuilla, toreilla ja aitovierillä jo yli kymmenen vuoden ajan.

”Didge Ilves”performanssit ovat äänitarinoita villin luonnon innoittamina. Termiittisoitin (didgeridoo) ja percussiot vievät ääni maisemallaan kuulijat sadunhohtoisiin sammalikoihin, kuusen juurelle, ilvesten kotimetsään. Didge Ilves esitykset ovat kiertäneet tätä kaunista kotimaatamme jo yli kymmenen vuotta ihmetyttämässä äänimaisemillaan kuulijoita. Matkaan on mahtunut lukuisia festareita, messuja, monenmoisia tapahtumia, tilaisuuksia, hääjuhlia, synttäripippaloita, pikkujouluja ja kouluvierailuja. Vuosien mittaan myös useiden eri kaupunkien toreilla ja puistoissa didgeridoo on kehrännyt äänikudoksiaan. Didge Ilves soitto soi luonnon monimuotoisuudelle, ihmisille, eläimille, kedon kukille, metsän puille, puhtaalle vedelle, puhtaalle ilmalle ja puhtaalle maalle. Didge Ilves soitto soi kaiken elämän itseisarvolle. Ja matka jatkuu!

Lynx Gong Äänimaisemat

”Kaikuja Ilvesten Metsästä  äänimaisema kuljettaa osallistujat valvetilasta unen rajamaille, rentoutuneeseen olotilaan. Soittimien äänikudokset tuovat kuulijoiden koettavaksi maan rytmejä, aistimuksia villistä luonnosta, kuin kaikuja ilvesten metsästä. Kesto alkaen 30 min.

Didge Ilves performanssit

”Tervehdys villiltä luonnolta” performanssissa kuulet eläinten turpakäräjiä, monimuotoisia villin luonnon rytmejä ja ambient äänimaisemaa korpien kätköistä. Soittimena luonnon muokkaama didgeridoo ja percussiot. Kesto 15-20min.

Lisätiedot ja tilaukset

Lynx Gong äänimaisemat ja Didge Ilves performanssit tuottaa Ilveskeskus ja niillä kerään varoja laji- sekä luonnonsuojelu hankkeisiin. Kaikki palkkiot ja kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättömänä ( – tilavuokrat ja matkakulut) vuosittain vaihtuvaan kohteeseen. Vuonna 2018 kohteena on Suomen WWF:n lumileopardiprojekti Nepalissa ja Bhutanissa. Keräyslupa – Suomi RA/2017/672. Kysy tarjous Lynx Gong äänimaisemasta tai Didge Ilves performanssista.

Ilveskeskus – Jussi Ristonmaa, 0440 883 233, info.ilveskeskus(a)gmail.com


Tonni lumileopardille – Keräys!

Auta uhanalaista upeaa kissaeläintä ja lahjoita varoja sen suojeluun. Linkki avoimelle lahjoitussivulle LUMILEOPARDI. Kiitos kun olet mukana!


”Kaikuja ilvesten metsästä”


Gongit kehräävät vielä seuraavissa tapahtumissa 2018

6.7. pe klo. 12.00 – Jyväskylän Kesä Festival 2018 – Taidemuseo Holvi. Kaikuja ilvesten metsästä -äänimaisema.

12.7. to klo. 13.00, 15.00 ja 17.00 – Kaustinen Folk Music Festival – Kansantaiteenkeskus. Kaikuja ilvesten metsästä -äänimaisema.

5.8. su klo 17-18 Rentouttavia kaikuja Wanhalla Woimalalla. Wanha Woimala, Konttisentie, Vaajakoski, Jyväskylä. Järjestää Kirsi Niemelä. Liput ovelta 10 €, käteinen. Ei ennakkoilmoittautumista.

25.8. la klo 18-19 Suomen luonnon päivä / Lynx Gong Spa on matalien äänitaajuuksien antamaa kuivakylpyä ja teholinkousta vaatteet päällä. Sinun ei tarvitse muuta kuin huilaat lattialla patjalla, peiton alla (omat patjat, peitot, tyynyt, vesipullo) ja koet gongien kehräyksen vaikutukset olevaisuutesi fyysisellä ja psyykkisellä tasolla. Äänikylpy rentouttaa ja saattaa myös plokata kipua sekä stressiä tehokkaasti. Olet tervetullut mukaan vapaaehtoisella ovirahalla (suositus 10-20€), joka lahjoitetaan lyhentämättömänä (- tilavuokra) Suomen WWF:n lumileopardi hankkeeseen. Paikka: Mandalatalon sali, Kansakoulukatu 7-9, Jyväskylä. Mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset Ilveskeskus, 0440 883 233, Jussi.

SYYSKUU

18.9. ti klo 18-19.30 Sound Healing –ilta. 

Paikka: Mandalatalo, Kansakoulukatu 7-9, Jyväskylä. Hinta 25 e. Ilmoittautumiset Kirsi Niemelä 0405384927 kirsi@kirsiniemela.fi

MARRASKUU

3.11. la klo 13-14.30 ja 16-17.30 Gong Circle – Gongi kehä.

Paikka: Mandalatalo, Kansakoulukatu 7-9, Jyväskylä. Hinta 25 e /hlö. Kaksi ryhmää klo 13 ja klo 16 alkaen. Ilmoittautumiset Kirsi Niemelä 0405384927 kirsi@kirsiniemela.fi

JOULUKUU

22.12. la klo 13.-14.30 Sound Healing –ilta – arkihuolesi kaikki heitä.

Paikka: Mandalatalo, Kansakoulukatu 7-9, Jyväskylä. Hinta 25 e. Ilmoittautumiset Kirsi Niemelä 0405384927 kirsi@kirsiniemela.fi


Katso lisäinfoa rentoutuksista https://gongirentoutus.fi/tapahtumat/ -sivulta. Tervetuloa mukaan!