LynxGong

”LynxGong soi luonnolle ja sen elämää ylläpitävälle monimuotoisuudelle. LynxGong soi ihmisille, eläimille, metsän puille, kedon kukille sekä puhtaalle ilmalle, maalle ja vedelle. LynxGong soi kaikkien elämänmuotojen itseisarvolle”

”LynxGong”  ohjelmat ovat Ilveskeskuksen tuottamia ainutlaatuisia äänitarinoita sekä gongikonsertteja. Ohjelmien intentio kumpuaa luonnon monimuotoisuudesta, villin metsän äänikudoksista, ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta sekä symbioosista – metamorfoosista. Ohjelmat tuovat kuulijoille kaikuja ilvesten metsästä, rytmejä sadunhohtoisista sammalikoista, kosketuksia korpien kätköistä. Perussoittimina tarinoissa ja konserteissa ovat gongit (4kpl). Mukana kehräävät myös didjeridu, natiivihuilu ja erilaiset percussiot. Soittimet ja niiden määrä vaihtelee esityksen sisällön ja pituuden mukaan. Alla lyhyet kuvaukset ohjelmista.

”Kaikuja ilvesten metsästä” on monimuotoinen LynxGong -konsertti joka vie kuulijat sadunhohtoisiin sammalikkoihin, kuusen juurelle, ilveksen kotimetsään. Konsertissa kuulet ”metsän” kaikuja, jotka kuljettavat osallistujat valvetilasta unen rajamaille, rentoutuneeseen olotilaan. Ilvesten metsän kaiut kumpuavat Ilveskeskuksen gongien (4kpl) ja percussioiden äänikudoksista. Konsertin kesto noin. 30min. tai sopimuksen mukaan. Voidaan toteuttaa myös isossa kodassa, ilvesten kotimetsässä. Sopii erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin ohjelmaksi.

”Metamorfoosi” on visuaalinen äänitarina/performanssi jossa runolliset ajatelmat saavat tuulta tassujensa alle gongien, didjeridu:n sekä percussioiden äänikudoksista ja rytmityksestä. Esityksessä ilvekset liikkuvat avaruuden kuvallisissa maisemissa ja esitys päättyy ihmisen metamorfoosiin – ilvestenihmiseksi. Kesto noin 15min. Metamorfoosissa kehrää ohjelman lyhyyden vuoksi vain kaksi (2) gongia. Sopii tapahtumiin ja tilaisuuksiin ohjelmaksi.

”LynxPurring” -äänirentoutus. Kissaeläimenä ilves omaa erinomaisen taidon rentoutua ja ladata ”akkuja”, rauhoittaa lajitoveria sekä vähentää omia kipuja tai sairautta kehräyksen avulla. Kehräyksen parantava ja rauhoittava vaikutus ilveksellä perustuu kehräyksestä syntyvään äänen värähtelyyn ja siitä syntyvään myötävärähtelyyn (resonaatio). Koska luonnollista ilveksen kehräystä on hieman haasteellista päästä kuulemaan ja kokemaan, silta ilveksen kehräämisen sekä rentoutumisen välille rakentuu soittimien tuottaman äänen värähtelynopeuden herzin (Hz) sekä myötävärähtelyn (resonaatio) välityksellä. Summasummaarum: koska kehräystaajuudet auttavat ilveksiä rentoutumaan, rauhoittamaan ja helpottamaan kipua, niin miksi sama menetelmä (ääni ja värähtely) ei auttaisi meitä ihmisyksilöitä, pääsemään kivuttomampaan ja rentoutuneeseen tilaan. Yksinkertaistaen: ”LynxPurring” rentoutuksessa on kyse äänitaajuuden hyödyntämisestä samassa merkityksessä, kuin mitä ilvekset ovat tehneet jo kautta aikojen.

”LynxPurring” rentoutus ei ole vaihtoehto lääketieteellisille toimenpiteille eikä osallistuminen tähän rentoutukseen sulje pois mitään lääketieteen ammattilaisen suunnittelemaa ja antamaa hoitoa, lääkitystä tai toimenpidettä. Huomioithan, että otat sairauteesi liittyvissä asioissa aina ensisijaisesti yhteyttä lääketieteen ammattilaiseen. Rentoutuminen äänitaajuuksien avulla voi kuitenkin tukea terveydenhoidon toimenpiteitä, toimien siten lääketieteen kanssa yhteistyössä.

”LynxPurring” rentoutuksessa ei ole mitään mystiikkaa tai yliluonnollista eikä se kiinnity filosofiaan, ei idän eikä lännen henkisiin oppeihin, ei uskontoihin tai uskomuksiin kuten ei myöskään maailmankatsomuksiin. Ainoa vaikuttava tekijä tässä rentoutuksessa on soittimien tuottama ääniresonaatio joka mahdollistaa rentoutumisen sekä stressin alenemisen. Tämän rentoutuksen ja matalien äänitaajuuksien yksikäsitteinen tarkoitus tässä kontekstissä on, yksilön terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen ja lisääminen. Kehys jossa ”LynxPurring” rentoutus liikkuu on avointa – kriittistä – edistyvää – itsekorjaavaa sekä itsenäistä. Tämä tiukka kehys varmistaa tämän rentoutuksen yksikäsitteisen tarkoituksen.

Sopii ryhmille (10-15 hlöä) jotka haluavat kokea ainutlaatuisen ja monimuotoisen äänirentoutuksen. Kesto n. 1h tai sopimuksen mukaan.

Miten, missä, kenelle?

”LynxGong” ohjelmat voidaan myös ”räätälöidä” tilaisuuden ja tapahtuman sisältöön sulautuvaksi. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä monimuotoinen äänitarina tai gongikonsertti. LynxGong -ohjelmille ei ole määritelty hintaa. Tilaaja tai osallistujat voivat halutessaan tukea, parhaaksi katsomallaan tavalla Ilveskeskuksen tekemää työtä ilvesten ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. Kulukorvaukset toivotaan kuitenkin kilahtavan luonnon ja ilveskissojen hyväksi, koska se mahdollistaa LynxGongi:en kehräämisen seuraavassa paikassa.

Lisätiedot: llveskeskus – 0440 883 233 – Jussi Ristonmaa