Ilvesohjelmat

Luennot

”Ilveksen etologiaa”  -luento avaa ilveksen käyttäytymistä ja elämää. Kehrääkö ilves?  Onko ilvesten elämässä hierarkisia järjestelmiä tai sääntöjä? Kuinka ilvekset viestittävät asioita ja millaista ”puhetta” tai muita viestintätapoja ilveksillä on keskinäisessä kommunikoinnissa? Miksi ilves saalistaa uuden saaliin, eikä mielellään hyödynnä kylmää ja jäätynyttä ravintoa talvella? Onko yksilöiden käyttäytymisen eroavaisuudet persoonallisuus eroja, sopeutumaa tai oppimista? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsimme vastauksia Ilveksen etologiaa -luennolla. Mukana myös kuvia, ääntä sekä eri tutkimustilanteissa kuvattua videomateriaalia. Luennon kesto 45-90 min, sopimuksen mukaan.

”Ilveksen jäljillä” koulumateriaali sisältää seuraavat osiot: Erämaiden äänetön vaeltaja – DVD, OpenIlves, Ilvestehtävät, Orvon ilveksen tarina sekä Luontopolkutaulut. Materiaali on maksutonta ja se soveltuu 3-4 luokille, erilaisille kerholle ja ryhmille, joissa halutaan lisätietoa ilveksen elämästä. DVD sopii myös yläluokille sekä aikuisväestölle. Pyydä aineisto Ilveskeskukselta. Voit myös ladata maksuttoman aineiston mappa.fi sivuston kautta hakusanalla ”ilves” ja sieltä ”Ilveksen jäljillä” tai suoraan Ilveksen jäljillä.

”Ilveksen jäljillä” on mahdollisuus saada myös oppituntina kouluille. Mukana kuvia, videoita ja tutkimuksiin perustuvia havaintoja ilvesten käyttäytymisestä.

Tarinat

”Kaikuja ilvesten metsästä” tarinankerronta tarjoaa kuulijoille tarinoiden ja ajatelmien lisäksi ainutlaatuisia äänikudoksia ja monimuotoisia rytmejä ilvesten innoittamana. Soitolla tahdon yhdistää ihmisen sekä luonnon, kaikkien elämänmuotojen parhaaksi. Kertokoon soittoni sen miten tärkeää luonnon monimuotoisuus on kaiken elämän jatkumisen kannalta. Kertokoon didjeridu:n rytmit tämän kauniin sinisen planeetan tarinaa, kertokoon huilut metsän eläinten tarinaa, kertokoon tarinat ja ajatelmat kaikkien elämänmuotojen itseisarvon tarinaa. Mukana kehräävät didjeridu, natiivihuilut ja percussiot.

Lisätiedot ohjelmista ja tilaukset

Ilveskeskus / Jussi Ristonmaa / 0440 883 233. Ilveskeskuksen luennoille tai esityksille ei ole määritelty hintaa. Tilaaja tai osallistujat voivat halutessaan tukea parhaaksi katsomallaan tavalla, Ilveskeskuksen tekemää työtä ilvesten ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. Kulukorvaukset toivotaan kuitenkin kilahtavan ilvesten hyväksi, koska se mahdollistaa karavaanin kulkemisen seuraavaan paikkaan.