Ilvesohjelmat

Luennot ja oppitunnit

Ilveskeskuksen luennoilla lähestytään ilveksen käyttäytymistä (Etologia) sekä sisäisten ja ulkoisten ärsykereaktiokytkösten aikaan saamia reagointeja ilveksessä. Luento pohjautuu yli kahden vuosikymmenen aikana tehtyihin havaintoihin sekä tutkimuksen tuottamiin päätelmiin ilveksen käyttäytymisestä, olematta kuitenkaan kiveen hakattu totuus. Luennot eivät anna vastausta populaatioiden alueellisiin kokoihin, niiden muutoksiin tai ilveksen paikallisiin kanta-arvioihin, kuten ei myöskään valtakunnantason kanta-arvioihin.

”Ilveksen etologiaa”  -luento avaa ilveksen käyttäytymistä ja elämää. Kehrääkö ilves?  Onko ilvesten elämässä hierarkisia järjestelmiä tai sääntöjä? Kuinka ilvekset viestittävät asioita ja millaista ”puhetta” tai muita viestintätapoja ilveksillä on keskinäisessä kommunikoinnissa? Miksi ilves saalistaa uuden saaliin, eikä mielellään hyödynnä kylmää ja jäätynyttä ravintoa talvella? Onko yksilöiden käyttäytymisen eroavaisuudet persoonallisuus eroja, sopeutumaa tai oppimista? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsimme vastauksia Ilveksen etologiaa -luennolla. Mukana myös kuvia, ääntä sekä eri tutkimustilanteissa kuvattua videomateriaalia. Luennon kesto 45-90 min, sopimuksen mukaan.

Lisätiedot luennoista

Ilveskeskuksen luennot ovat Ilveskeskuksen toteuttamaa toimintaa villin luonnon monimuotoisuuden ja ilvesten puolesta. Ilveskeskus ei peri palkkioita luennoista tai esityksistä, mutta matkakulut laskutetaan tilaajalta.

Ilveskeskus / Jussi Ristonmaa / 0440 883 233, info.ilveskeskus(a)gmail.com

 LynxGong -Gongikonsertit

”LynxGong” Gongikonsertit ovat Ilveskeskuksen tuottamia ainutlaatuisia rentouttavia konsertteja, jotka sopivat ohjelmaksi erilaisiin tapahtumiin, tilaisuuksiin sekä festareille. Konsertin innoitus, äänikudokset ja rytmit kumpuavat villistä luonnosta, Suomen luonnon monimuotoisuudesta, ihmisen ja luonnon symbioosista sekä metamorfoosista.

Perussoittimina konserteissa ovat gongit (4kpl – Ø 82-92cm). Lisäksi mukana kehräävät Australialainen termiittien kovertama ja/tai suomalaisesta puusta tehty didjeridu, Zenko ja konrabasso natiivihuilu sekä erilaiset percussiot. Soittimet ja niiden määrä vaihtelee esityksen sisällön sekä pituuden mukaan ja ne soivat akustisesti.

LynxGong löytyy myös sen omalta sivustolta  lynxgong.com.

”Kaikuja ilvesten metsästä” konsertissa kuulet villin metsän äänimaailmaa, joka kuljettaa osallistujat valvetilasta – unen rajamaille, rentoutuneeseen olotilaan. Soittimien äänikudokset tuovat kuulijoiden koettavaksi maan rytmejä, vuodenaikojen vaihtelua, villin luonnon vuorovaikutuksia – metamorfoosia. Tai ehkä jostain erämaan kaukaisuudesta kuuluu villin ilveksen kutsu – Kaikuja ilvesten metsästä. Konsertin nimi kuvaa symbolisesti konsertin kontekstiä, villiä luontoa. Kesto 30-40min. tai sopimuksen mukaan.

Konsertti voidaan toteuttaa myös ”LynxGong” -rentoutuksena, jossa osallistujat huilaavat patjoilla lattialla (oma patja, peitto ja tyyny). Mukana kehräävät gongit 2-4kpl, Zenko ja didjeridu. Kesto 1,5h josta rentoutuksen osuus 1h. Sopii myös tyhy ja muille ryhmille.

Lisätiedot ja keikkatilaukset

LynxGong kerää konserteilla varoja uhanalaisia lajeja sekä luonnon monimuotoisuutta suojeleville hankkeille. Vuonna 2018 kohteena on Suomen WWF:n lumileopardiprojekti Nepalissa ja Bhutanissa. Keräyslupa – Suomi RA/2017/672. Jotta gongien kehrääminen mahdollistuu myös seuraavassa paikassa, laskuttaa Ilveskeskus aiheutuneet matka-, ym. kulut.

Jos haluat olla mukana keräyksessä, niin se onnistuu lumileopardi linki kautta. Kiitos osallistumisesta!

LynxGong – Ilveskeskus / Jussi Ristonmaa / 0440 883 233 tai info.ilveskeskus(a)gmail.com

”LynxGong kehrää ihmisille, eläimille, kedon kukille, metsän puille, puhtaalle vedelle, puhtaalle ilmalle ja puhtaalle maalle. LynxGong kehrää luonnon monimuotoisuudelle”