Lynx Gong

Lynx Gong toiminta on toistaiseksi tauolla terveydellisistä syistä. Gongit kuitenkin kehräävät harvakseltaan, mutta vain gongirentoutus -tapahtumissa. Katso  https://gongirentoutus.fi/ -sivustolta lisää. Lynx Gong kiittää!

2018 Gongit kehräävät vielä seuraavissa tapahtumissa. Katso linkkien kautta lisätietoa!

• 6.7. Jyväskylän Kesä – Taidemuseo Holvi, Kaikuja ilvesten metsästä

• 12.7. Kaustinen Folk Music Festival – Kansataiteenkeskus, Kaikuja ilvesten metsästä

• 5.8.  Vaajakosken kohinat – Rentouttavia kaikuja Wanhalla Woimalalla, klo. 17.00-18.00

• 25.8. Suomen Luonnon Päivä – Lynx Gong Spa, klo. 18.00 – 19.00, Jyväskylä

• 18.9. Sound Healing -ilta, klo. 18.00 – 19.30, Jyväskylä

• 3.11. Gong Circle – Gongi kehä, klo 13.00 ja 16.00, Jyväskylä

Tapahtumista saat lisätietoa Ilveskeskus – 0440 883 233


Rentouttavat äänimaisemat – Innoittajana Suomen villi luonto

Relaxing soundscapes – Inspired by Finnish wildlife

”Lynx Gong” rentouttavat äänimaisemat sopivat ohjelmaksi erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Musiikillinen innoitus, äänikudokset ja rytmit kumpuavat villistä luonnosta, ihmisen ja luonnon symbioosista, Suomen luonnon monimuotoisuudesta sekä muuttumisesta – metamorfoosista.

”Lynx Gong” nimi tulee Suomen metsien ainoan villin kissaeläimen (Lynx lynx) tieteellisestä nimestä ja (Gong) soittimesta. Ohjelmissa kehräävät ainutlaatuiset ilvesgongit – ”Lynx Art Gong” Ø 84 cm, (kuvassa alla) sekä ”Lynx Cat Gong” 55×65 cm. Syväluotaavia rytmejä sekä monimuotoisuutta äänikudoksiin lisäävät 2 x Ø 92cm ”Symphonic Gong” sekä Ø 80 cm. ”Wind Gong”. Gongien mukana soivat myös suomalaisesta puusta tehty ja/tai termiittien kovertama didjeridu, zenko ja erilaiset percussiot. Soittimet sekä niiden määrä voivat vaihdella ohjelman pituuden ja sisällön mukaan. Kaikki mukana olevat soittimet soivat akustisesti. Äänikudokset ovat kehränneet luonnon monimuotoisuuden puolesta turuilla, toreilla ja aitovierillä jo yli kymmenen vuoden ajan.


”Tervehdys villiltä luonnolta – Greetings from wildlife”


Lynx Gong Äänimaisemat – Lynx Gong Soundscapes

”Kaikuja Ilvesten Metsästä – Echoes From Lynx Forest” äänimaisema kuljettaa osallistujat valvetilasta unen rajamaille, rentoutuneeseen olotilaan. Soittimien äänikudokset tuovat kuulijoiden koettavaksi maan rytmejä, aistimuksia villistä luonnosta, kuin kaikuja ilvesten metsästä.

”Lynx Gong” äänimaisemat tuottaa Ilveskeskus ja niillä kerään varoja laji- sekä luonnonsuojelu hankkeisiin. Kaikki palkkiot ja kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättömänä ( – tilavuokrat ja matkakulut) vuosittain vaihtuvaan kohteeseen. Vuonna 2018 kohteena on Suomen WWF:n lumileopardiprojekti Nepalissa ja Bhutanissa. Keräyslupa – Suomi RA/2017/672.


”Kaikuja ilvesten metsästä – Echoes from Lynx forest”